понеділок, 16 березня 2009 р.

Вибори до Тернопільської облради – відбулися. Перемогла ВО "СВОБОДА".

Результати виборів до Тернопільської облради можуть стати початком кінця "переможного маршу" Юлії Тимошенко. Саме тому БЮТ намагався зірвати волевиявлення у Тернопільській області. Така думка голови правління Комітету виборців України Ігоря Попова, якого цитує "Deutsche Welle".
На думку експерта, ажіотаж навколо цих виборів створювався штучно. "Програш або перемога при проведенні цих виборів були принциповими тільки у розрізі президентських виборів. Тому, коли великі партії БЮТ і Партія регіонів бачать, що вони програють у Тернополі, вони бояться також програти вибори взагалі в Україні", - вказав голова правління Комітету виборців України.
Нагадаємо, у Тернопільській області 15 березня пройшли вибори до обласної ради. Відкрилися всі 1162 виборчих дільниці. Голосування почалося о 7:00 тривало до 22:00 неділі. Станом на 19:00 явка виборців на виборах до Тернопільської облради в середньому по області становила 50%, у самому Тернополі - до 25%. Найвища явка була зафіксована у Бучацькому районі - 59%, Шумському і Козівському районах - 58%
За попередніми даними Комітету виборців України, "Свобода" набрала 35% голосів виборців, "Єдиний центр" - понад 14%, Партія регіонів - майже 10%, БЮТ - понад 8%, Українська народна партія набрала майже 8%, НУ-НС - 5,5%, Блок Литвина - майже 4%, ГП "Пора" - 1,5% голосів. Всього, за даними ТВК, проголосувало близько 410 тис. жителів Тернопільської обл., явка виборців склала 51%.
Варто відзначити, що БЮТ спробував перед виборами відмовитися від участі в них, але ТВК не задовільнила це прохання. Нагадаємо, на позачергових парламентських виборах в 2007 р. БЮТ у Тернопільській області набрав 51,57% голосів виборців.
-Як заявив прес-секретар Комітету виборців України Олександр Черненко, підстав для оскарження результатів виборів і їх скасування він не бачить.

Немає коментарів:

Дописати коментар